16 Ekim 2017 Pazartesi

Sorgun-Akçakese (Güdül) Doğa Yürüyüşü

Sorgun-Akçakese (Güdül) Doğa Yürüyüşü

24 Eylül 2017


      Sevgili takipçilerim bundan sonra blogumda yaptığım doğa yürüyüşleri ile ilgili gezi yazıları da eklemeye karar verdim. Daha sonra bu parkurda yürümeyi düşünenlere en azından bir faydası olacağını düşünüyorum.
      Nirvana yürüyüş grubuyla saat 10 civarında Sorgun'un biraz aşağısından yürüyüşümüze başladık. Saat 13'de yemek molası verene kadar çamlık alanda yürüyüşe devam ettik.


Yemek molasından sonra yürüyüşün en zor kısmı meşelik alanda başladı. Sık meşe ormanı geçit vermez bir şekilde güzelliklerini saklıyordu.Diğer bir değişle doğayla tam anlamıyla bütünleştik. Dağ sırtında yürürken ağzı açık kuyular vardı. Yürüyüşçülerin bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle kışın yürüyecekler içinse tehlike biraz daha fazla.

Meşe Ağacı


 Sanırım rotada biraz problem vardı o yüzden biraz zorlanıyorduk. Ama yürüyüş esnasında yeni olgunlaşan alıç ve böğürtlenleri de yemek biraz keyfimizi yerine getirdi.

Böğürtlen
 Böğürtlen

Alıç Ağacı ve Meyvesi

Meşelik alanın bitimiyle kısa sürede orman yoluna çıktık. Akçakese köyüne doğru inişe geçtik. 



Köye vardığımızda saat 18 olmuştu. Caminin yanında elimizi yüzümüzü yıkayıp, köylülerin ikram ettiği üzümleri mideye indirdikten sonra mangal yapacağımız alana geçtik.

 Yavuz abi ve Gülay bu yorgunluğun üstüne bir de bizi doyurmak için mangalla uğraştılar. Bunun için de ayrıca teşekkür ederiz.
Yaklaşık olarak 8 saat süren inişli çıkışlı bir alanda zorluk derecesi 10 üzerinden 7 olan 18 kmlik bir yürüyüştü. Teşekkürler Nirvana.


Çektiğim diğer fotoğraflar için aşağıya bakın:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder